Followers

Tuesday, January 24, 2012

Tensionnnnnnnnnnn . . . . . .

Tak tahu nak update apa . . . . 
juz nak try tngOk masih berguna atau tak lg
blog aQ neyh . .  .
tiba-tiba aQ tak dapat nak share link blog aQ . . .
kat mane2 . . .
somebody help me . .
if u all now . . .
needed . . .
moo:: :'(

Tuesday, November 22, 2011

Saya Juga Ada Hati..


Okeyyy.....

entry kali neyh aQ juz nak
sembang kosong ja..
kosong-kosong pown..
mempunyai 1OO1 maksud..
...................................................................................

apa laa perasaan korang bila dapat tahu
yang 'BF' korang
a.k.a BESTFRIEND korang 
dah tak pedulikan korang...
it's normal things kan..
selalu je kot kita dengar...
tapi....
ini tak adil la bagi aQ..
seorang sahabat yang rapat..
always dengan aQ..
tika aQ dalam susah mahu pun senang..
dengan adanya "Dye" aQ lupa segala
masalah yg menimpa aQ..
dengan adanya "Dye" aQ
lupa yang aQ sedang bersedih...
adil ke bagi aQ bila "dye" dah mula nak
jauhkan diri dari aQ...

JUJUR...
awak... saya terasa nak call awak..
terasa sangat nak mcg awak..
tapi....
saya takOt..
awak xkan jawab panggilan saya..
awak takkan balas mcg saya..
 apa yang saya nak awak tahu...
saya tak tahu apa dosa saya..
sehingga di layan sebegini...
mana janji awak nak berada di samping saya..
tika susah senang saya..
mana awak yang dulu..
saya rindu awak..
salam..

Wednesday, November 16, 2011

::KISAH HATI::


hati menangis siapa yang tahu...

Seseorang yang mencintai kamu,

                                           tidak bisa memberikan alasan

mengapa ia mencintaimu

Dia hanya tau, di mata dia,

kamulah satu satunya.




Seseorang yang mencintai kamu,

sebenarnya selalu membuatmu

marah / gila / jengkel / stress

Tapi ia tidak pernah tau hal bodoh apa yang sudah ia lakukan,

Karna semua yang ia lakukan adalah untuk kebaikanmu.




Seseorang yang mencintai kamu,

jarang memujimu, tetapi di

dalam hatinya kamu adalah

yang terbaik, hanya ia yg tau.






Seseorang yang mencintai kamu,

akan marah – marah atau mengeluh jika kamu

tidak membalas pesannya atau telponnya,

karna ia peduli dan ia tidak ingin sesuatu terjadi ke kamu.




Seseorang yang mencintai kamu,

hanya menjatuhkan air matanya

di hadapanmu.

Ketika kamu mencoba untuk

menghapus air matanya,

kamu telah menyentuh hatinya,

dimana hatinya selalu

berdegup / berdenyut /

bergetar untuk kamu.




Seseorang yang mencintai kamu,

akan mengingat setiap kata yang kamu ucapkan

Bahkan yang tidak sengaja dan ia akan selalu

menggunakan kata – kata itu tepat waktunya.




Seseorang yang mencintai kamu,

Tidak akan memberikan janji

apapun dengan mudah,

karna ia tidak mau mengingkari

janjinya.

Ia ingin kamu untuk

mempercayainya N

ia ingin memberikan hidup yang

paling bahagia &

aman selama – lamanya.






Seseorang yang mencintai kamu,

selalu memberitahumu untuk tidak berpikir lebih banyak.

Karna ia sudah merencanakan semuanya untuk mu,

ia ingin memberikan kehidupan yang terbaik di masa mendatang.

Ia ingin memberikanmu suatu kejutan,

percayalah dia dapat melakukannya.




Seseorang yang mencintai kamu,

mungkin tidak bisa mengingat kejadian / kesempatan

istimewa seperti perayaan hari

ulang tahunnya,

tapi ia tau bahwa setiap detik

yang ia lalui

ia mencintai kamu, tidak

peduli hari apakah hari ini.




Seseorang yang mencintai kamu,

tidak mau berkata aku mencintaimu dengan mudah,

karna segalanya yang ia lakukan untuk kamu adalah untuk

menunjukkan bahwa ia siap mencintaimu,

tetapi ia akan mengatakan kata

I Love You pada situasi yang special,

karna ia tidak mau kamu salah mengerti,

dia mau kamu mengetahui bahwa ia mencintai diri mu.



Seseorang yang benar – benar

mencintai kamu,

akan merasa bahwa sesuatu yang

harus di katakan

hanya sekali saja,

karna ia berpikir bahwa kamu

telah mengerti dirinya.

Jika berkata terlalu banyak,

ia akan merasa

bahwa tidak ada yang akan

membuatnya bahagia / tersenyum...



...................................................................................................


itu kata mereka...
kata saya......




Cinta..adalah iman dan keimanan,
 juga menentukan ketahanan
dan kesetiaan pasangan
yang bercinta....

Apabila manusia gagal mencintai Allah..
maka, CINATA sejati
tidak akan dapat
ditemuinya.....

Cinta yang tulus lahir daripada 
sikap..
perbuatan...
dan tindakbalas...
yang dipamerkan oleh seseorang..
bukan daripada kata-kata
bermadah...
walaupun terlalu indah...

Orang yang terlalu banyak berjanji 
semasa bercinta..
adalah orang yang keliru dengan 
perasaannya sendiri...

Kita sebenarnya...
tidak pernah jatuh cinta..
dan dicintai..
sekiranya..
kamOo sering mengatakan..
yang kamOo gagal dalam bercinta..

Kecacatan CINTA..
bukan terletak atas sebab..
"CINTA ITU BUTA"
tetapi..
disebabkan mereka..
mereka yang selalu mempermainkan
CINATA...

KamOo adalah insan yang
KECEWA..
sebelum waktunya..
sekiranya..
kamOo sering mengucapkan..
"AKU CINTA PADAMU"
dan..
"ADAKAH KAU MENCINTAIKU"



CINTA..
adalah anugerah TUHAN..
mereka yang menerima dan mengalami..
tidak akan pernah menyedari..
bahawa dia telah jatuh cinta 
pada seseorang...

Jika kita ingan seseoran itU..
mahUpun CINTA..
kita hendaklah mencarinya..
kerana..
Cinta tidak akan pernah..
hadir dengan sendirinya..
jika tidak dicari...

and.........

" Love is.. do what make u happy..
be with who make u smile..
laugh as much as u breathe..
and...
LOVE...
as long as u live.."


.................................................................................................


kini....
aQ hanya mencari si Dia..
yang hanya boleh membahagiakan kU..
si Dia..
yang hanya boleh buat aQ 
tersenyum...
si Dia..
yang boleh menjadi Imam solat kU...
si Dia...
yang boleh menjadi 
wali bakal anak-anak kU..
bukan inginkan yang sempurna...
cuma......
mahu seseorang yang sempurna 
perilaku....
supaya diri ini sentiasa..
berada dalam keadaan yang
diredhai...
Allahualam~



~Little Music Girl~



Friday, August 12, 2011

::Bulan Puasa::

Puasa Oiii~!!


okeyy...
disebabkan xdek entry nak kongsi..
aQ juz update sikit2 jaa...
xnak bagi berhabuk sangat larh kan...
heeeee~

.............................................
haa...
ary neh daa 13 hari aww kita berpuasa..
p aQ puasa xcukup pown 13 hari..
almaklum laaa
WANITA...
huhuhuhuhuhu

................................................

sepanjang puasa 13 ary neh..
baru skali wat kueh...
bukan tak pandai wat kueh..
p xdek mase jaa..
mana nak kmas umah..
buat itu buat ini..
okeyyy...
kata putus SAYA MALAS...
heeeeee~

...............................................

 Okeyy...
xdek pe daa nak kongsi....
juz nak gtaw...
sayang kamOo smua..
mmUuaaCcccHhhhh~!!!!!!

Wednesday, June 22, 2011

::kenyir lake tyme::

::Tiada kata yang dapat menggambarkan
kegembiraan kami..... hanya piC yang
dapat menceritakannya..
jOm...!!!::
























::Okey abiz.......... 
syOkkkkkkkkkkkkkk::

Wednesday, June 15, 2011

::Happy..!!::

::Tanpa mereka hidUp ini sUnyi::







~Sahabat yang baik adalah 
sahabat yang berani membetulkan kita
ketika kita berbuat kesalahan
sehingga kita tidak hanyut di dalam kesalahan dan dosa....
Sahabat sejati...
akan meluruskan jalan ketika kita kehilangan arah
dan tidak akan meninggalkan kita dalam suka, 
apalagi dalam duka.....
Bersahabat dengan seorang yang jujur
akan membuat seseorang itu 
senantiasa terpelihara kejujurannya.....





kata mak...
KAWAN tu ibarat lebah, habis madu sepah dibuang.......

kata abah...
KAWAN tu umpama bunga ros, dipandang cantik dipegang sakit.....

kata atuk...
KAWAN tu seperti air terus mengalir.....

kata nenek...
KAWAN tu bak bulan dipuja dan disanjung tp nun jauh di sana....
kate sedare...
kawan tu mcm makanan, kawan makan kawan!!

kata abang...
KAWAN tu seperti lembu mengikut saje ape dikata........

kata kakak..
KAWAN tu tak ubah macam durian bau je busuk tp sedap dimakan....
kata adik, KAWAN tu macam biskut sekejap ade sekejap takde.......

kata saya...
kawan tu tak kisahlah camner.. 
walaupun dia IBARAT LEBAH, UMPAMA BUNGA ROS,
SEPERTI AIR, BAK BULAN, SEPERTI LEMBU,
TAK UBAH MACAM DURIAN dan MACAM BISKUT!!! 
dia tetap kawan.....
 



::SAYA SAYANG MEREKA SEMUA::